Віктор Фрідріх дарує тернополянам “Надію”

До 16 листопада 2016 року діятиме в Тернопільському художньому музеї виставка живопису Віктора Фрідріха «Надія». На першій персональній виставці у рідному місті художник представив близько 50 робіт.

Над циклом «Тернопільський нарис» художник працював лише три тижні. Основний акцент у представлених широкому загалу роботах  — на храми, діючі та знищені.

«Виставку назвав «Надія». Це має два значення. По-перше, моя мама Надія. Вона дуже хотіла, щоби я малював. А по-друге, бачите, тут є старі костели, які були зруйновані, і ми надіємось, що хоча б те, що в нас є — зостанеться».

Талант  до малювання у Віктора проявився ще в дитинстві. Нвчався в художній школі. Після служби в армії закінчив з відзнакою філію Львівського училища прикладного мистецтва.

Працював художником-оформлювачем в тернопільському художньому комбінаті. Наприкінці 90-х  виїхав на заробітки в Іспанію, працював на будівництві. І на довгі 20 років  забув про творчість. Але…

Якось «… дружина мене спитала: «Ти вмієш малювати?», я кажу – «Вмію» і от почав потрошки, вже років десь шість я старався писати, коли був вільний час, після роботи я малював багато».

Потім були 2 роки навчання в художній школі іспанського міста Торревьєха, класу «Швидкий малюнок». А сьогодні картини Віктора Фрідріха користуються чималим попитом у Європі. Наступну персональну виставку, на яку вже підготував більше десятка робіт, художник планує відкрити вже в Празі.

Джерело: http://info.library.te.ua/

Назад


 

0 comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *